Basisplaats in gevaar voor Rode Duivel: ‘”Duidelijk waarom hij amper speelt”

Belgie verloor gisteren ontluisterend met 5-2 van Zwitserland in de Nations League. Vooral achterin waren er een aantal spelers die niet thuis gaven.

Vincent Kompany bijvoorbeeld, speelde een bijzonder zwakke partij. In die mate zelfs dat er vraagtekens geplaatst worden bij zijn basisplaats. “Achterin werd duidelijk waarom comebackkoning Vincent Kompany de voorbije weken amper speelde bij Manchester City. Twee interlands observeerden we hem: te moeilijke keuzes bij het inspelen koppelde hij vaak aan niet scherp genoeg verdedigen. Dan krijg je dit”, oordeelde Peter T’Kint van Sport/Voetbalmagazine.

Ook bij Het Laatste Nieuws was men hard voor ‘Vince the Prince’. “Was hij wel fit? Stapelde immers de fouten op. Ging niet vrijuit bij de strafschopfase en stond te slapen bij de 2-2 en de 4-2. Slap”, verklaarde de krant zijn beoordeling van 3 op 10. “Kompany was niet al te secuur en overtuigend. Dat zijn we niet gewoon van Vince, je merkt dat hij weinig wedstrijden speelt bij Manchester City”, voegde analist Marc Degryse er aan toe.

Het bericht Basisplaats in gevaar voor Rode Duivel: ‘”Duidelijk waarom hij amper speelt” verscheen eerst op Voetbal4u.be.


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer