Wat zijn de voordelen van een pre workout?

Als voetballer heb je tijdens trainingen en wedstrijden behoefte aan voldoende explosieve energie die je gedurende anderhalf uur kan volgehouden worden om tot goede resultaten te komen. Hoewel het lichaam door rust en voeding een energiereserve kan opbouwen, zal dit in de praktijk niet voldoende blijken om op topniveau te kunnen presteren. Een goede pre workout, zoals bijvoorbeeld de 5150 pre workout zal het lichaam net dat beetje extra geven dat het verschil maakt.

Wat is een pre workout?

Een pre workout is een supplement dat een positieve bijdrage levert aan kracht en uithoudingsvermogen. Door het innemen van een pre workout ongeveer 30 minuten voor het voetballen, krijgen de cafeïne, creatine en BCAA’s die erin aanwezig zijn voldoende tijd om in te werken op het lichaam om zo het niveau van het sporten te verhogen.

De verschillende voordelen ven een pre workout van naderbij bekeken

Verhogen van de energie

De werkzame stoffen in de pre workout zorgen ervoor dat het energieniveau verhoogt waardoor trainingen en wedstrijden makkelijker kunnen volgehouden worden. Op die manier kan je het beste uit elke wedstrijd halen zonder het lichaam tot het uiterste of zelfs erover te pushen.

Verbeteren van de prestaties

Uithouding en kracht verbeteren aanzienlijk na het innemen van een pre workout, wat ervoor zorgt dat je de hele wedstrijd op het best mogelijke niveau kunt spelen. Zeker voor een voetballer, die toch 90 minuten erg intensief sport, is dit geen overbodige luxe. De spieren verzuren minder snel, vermoeidheid vormt geen spelbreker en het lichaam raakt niet zonder energie, allemaal voordelen die tijdens de wedstrijd voordeel opleveren voor iedere speler.

Verhogen van de focus

Hoewel er bij het nemen van een pre workout in de meeste gevallen rekening wordt gehouden met de fysieke voordelen ervan, is er ook mentaal enorm voordeel mee te halen. Het verbeteren van de focus zorgt ervoor dat je de hele wedstrijd je aandacht bij het spel kan houden om er zo het meeste uit te halen voor jou en de ploeg. Voor een tactisch spel als voetbal is dit een niet te onderschatten voordeel die een pre workout biedt.

Versnellen van het herstel

Ook na de training of wedstrijd zal de pre workout je nog een groot voordeel bieden. Ok al ben je na een wedstrijd fysiek helemaal uitgeput, je zal een groot verschil merken naar hersteltijd toe als je voor de wedstrijd de pre workout hebt gebruikt. Zeker in drukke periodes waarin trainingen en wedstrijden elkaar in snel tempo opvolgen, zal dit een groot voordeel blijken.

De 5150 pre workout

De 5150 pre workout is een favoriet onder voetballers en wel om verschillende goede redenen. Een eerste leuke, maar sportief minder belangrijke reden, is dat je de 5150 pre workout in verschillende smaken kan verkrijgen waardoor hij bij iedereen in de smaak valt. De combinatie van snelle koolhydraten, aminozuren, cafeïne en vitaminen zorgt voor een onmiddellijke boost aan energie die de hele training of wedstrijd door voordeel oplevert. De hoogwaardige voedingsstoffen van de 5150 pre workout laten toe te sporten op hoog niveaus zonder het lichaam hiervoor in het rood te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *